неділю, 30 червня 2019 р.

День сім'ї



 День сім’ї та дитини пройшло весело та цікаво. 30 червня у Новому Селі запанувала неабияка святкова атмосфера. Незважаючи на спекотну погоду, гомінлива дітвора нетерпляче очікувала, щоб нарешті розпочалися ігрові програми. Зібралися вони зі

своїми батьками цього разу на подвір’ї Новосільського навчально-виховного комплексу. Розпочалося все з урочистостей. Свято у новосільчан вважається традиційним, проводився він десятий рік поспіль. Його організаторами були благодійний фонд «Люби і твори добро», члени рукодільного гуртка бібліотеки-філії с. Нове Село на чолі з керівником Меліндою Молнар
та священик греко-католицької громади Міклош Горонгозо та його сім’я, активні жителі громади. Також вагому підтримку надали БФ ім. Габора Бетлена та БФ ім. Святого Пантелеймона (Карітас). Запросили на свято і гостей – заступника голови Виноградівської районної ради Адальберта Сверенка та сільського голову Василя Пінтє. У своїх промовах всі вони щиро привітали присутніх, а також акцентували увагу на важливості проведення цього свята. Опісля, священик Міклош Горонгозо приєднався до вітальних слів, а також подякував своїм односельчанам та молодому поколінню за допомогу в організації такого неперевершеного дійства. Відкрили свято молитвою «Отче наш», затим розпочалася невеличка концертна програма танцювальних гуртків будинку культури на чолі з керівником Лівією Баторі, учасники яких виконали різні за стилем танці та прозвучали пісні у виконання учнів Новосільської ДШМ.
Після завершення урочистої частини весела дітвора розбіглася по території, де були розміщені столики, господарі яких пропонували читати казки та вірші, виготовляти власні вироби з бісеру, фарбувати гіпсові формочки.
 Вкрай цікавим для дітей було завдання Ірини Іжганайтіс (керівник Виноградівської районної організації товариства Червоного Хреста України), яка вчила дітей надавати першу медичну допомогу потерпілим. Всі поспішали виконувати завдання цікавих програм та розваг, котрі були оцінені квитками. За набрані квитки діти мали можливість взяти участь у майстер-класах з плетіння косичок та фарбування волосся, фейс-арту.
А ще можна було пострибати на батуті. Крім того, за квитки можна було придбати різні іграшки та прикраси. Потурбувалися організатори й про цукрову вату. Опісля присутні на святі мали можливість подивитися ляльковий театр «Ластівка», який діє при бібліотеці та взяти участь у конкурсах. Непомітно пролетів час у чудових іграх і танцях. Поверталися додому задоволеними, а дитячі личка не покидала радісна, весела усмішка від чудового святкового дійства.
 














Немає коментарів:

Дописати коментар