четвер, 13 червня 2019 р.

Презентація Центру української культури “Читай українське, дивись українське, слухай українське”

В рамках програми «Створюємо інноваційний культурний продукт» від «Українського культурного фонду» бібліотека-філія с.Нове Село впроваджує проект «Найміцніший кордон державна мова». Згідно заявленої мети відвідувачі бібліотеки (представники нацменшин і не тільки) зможуть отримати об’єктивну та повноцінну інформацію про мовну

політику держави. Що в свою чергу, дозволить створити майданчики для діалогу, залучивши людей до обговорення важливих суспільних подій регіону та країни. Відповідно – заохочення їх до вивчення та спілкування українською мовою.


Так, в читальній залі книгозбірні 13-го червня відбулася презентація Центру української культури «Вивчай, читай, слухай, дивись українське»доповненням до якого слугує оформлений міні – музей. Бібліотекарем запропоновані книги, що розкривають не тільки історію української культури, а й демонструють її складові: музику, літературу, мистецтво, кіно, етнографію.

У першому розділі  «Вивчай» представлені документи історичного характеру стосовно української мови, словники, довідники, енциклопедичні видання.
Доповненням до розділу є спеціально підготовлений вебліографічний список найкращих українських фільмів за мотивами книг.


В другому розділі «Читай» представлені книги українських письменників для дорослих та дітей для заохочення їх до вивчення та спілкування українською мовою.
В розділі «Слухай» читачі бібліотеки можуть знайти різноманітні українські народні пісні, романси та дитячий фолкльор. Ф також підготовлена підбірка найкращих сайтів з українською музикою!
У розділі «Дивись» відвідувач бібліотеки має можливість ознайомитись з книгами за мотивами яких відзняті художні/документальні фільми – «Земля людина» Ольга Кобилянська, «Тіні забутих предків» Михайло Коцюбинський, «Чорна рада» Пантелеймон Куліш та інші.

Загалом, виставку можна назвати постійно діючою та такою, що повсякчас видозмінюється й доповнюється, адже популяризація української культури це один з напрямків бібліотечної роботи.


Немає коментарів:

Дописати коментар