пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Правознавчий пікнік «Вчимося бути громадянами»

В рамках програми «Створюємо інноваційний культурний продукт» від «Українського культурного фонду» 21-го червня бібліотекою-філією с.Нове Село та активом бібліотеки проведено правознавчий пікнік «Вчимося бути громадянами». Присутніми заходу були діти віком від 7 до 14 років а також активну участь взяли і їхні батьки.
Мета заходу: ознайомити дітей з основними положеннями ООН
про права дитини, формувати зацікавленість дітей у вивченні Конвенції ООН про права дитини, розвивати навички співпраці, взаємодопомоги, формувати уміння оцінювати інших з позиції доброзичливості, учити поважати права
інших людей, створити позитивний емоційний настрій, розширити знання учнів про рідну державу, розвивати у дітей прагнення бути свідомим громадянином України та її патріотом; виховувати любов до рідної землі, до своєї держави.
Під час заходу обговорили такі питання як: Я в родині…Я в громаді… Я у школі…Я – громадянин… Що означає бути громадянином своєї держави. Як ми відчуваємо належність до своєї держави. Як бути корисним суспільству, як стати справжніми громадянами.Без гри немає і не може бути повноцінного дитячого розвитку. Під час заходу проведено цікаві вправи та ігри: Вправа «Казково-правовий лабіринт», рефлексія «Перевірка органів чуття», гра « Права та обов'язки», вправа «Що таке добре, що таке погане», «Мозковий штурм» і.т.д.
 
Діти через «чарівні окуляри» побачили в кожній людині позитивні риси характеру, а за допомогою «чарівного сердечка» кожен учасник дав відповідь на запитання «Як ти хотів би, щоб до тебе ставилися твої друзі, батьки, вчителі й інші люди?».А що робити, якщо тебе образили? – діти дізналися з казки Т.Іванової «Це ти так вважаєш!», яку показали нам члени Лялькового театру «Ластівка».
 

 
На закінчення заходу прозвучав гімн України, всі діти отримали подарунки ( м'які іграшки) за активну участь у конкурсах, іграх, поласувались солодощами та цукровою ватою.


Так це було захопливо, цікаво, і пізнавально!

Немає коментарів:

Дописати коментар