четвер, 18 лютого 2016 р.

«О,рідна мовонько, о мово! В тобі від Бога, кожне слово!»

Щоб донести красу рідної мови до кожного першокласника, викликати бажання оволодіти нею досконало, необхідно підтримувати стійкий інтерес до вивчення граматики, мовних явищ,-18 лютого в бібліотеці було проведено мовну годину «О,рідна мовонько, о мово! В тобі від Бога, кожне слово!»
Зробити цей захід цікавим, захоплюючим допомогли
дидактичні ігри:
«ЗВУКИ І БУКВИ» 

«ВПІЙМАЙ ЗВУК» «ТАКА ЦІКАВА БУКВА» «ВІДГАДАЙ СЛОВО» «АЛФАВІТНИЙ ЛАНЦЮЖОК» ГРА «ХТО УВАЖНІШИЙ»„ВІДГАДАЙ, ХТО Я”ГРА "ДОБЕРИ МАЛЮНОК ДО СЛОВА".ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА «ХТО ЩО ПРОМОВЛЯЄ?»Учням подобалися такі види навчальної діяльності, які дали їм матеріал для роздумів, можливість виявляти ініціативу і самостійність, які потребують розумового напруження, винахідливості та творчості. Найвільніше діти себе почувають і розвиваються у грі, де найсприятливіша атмосфера для спілкування. 
  
Я переконалася, що ці мовні дидактичні ігри мали велике значення для розвитку мови і мислення учнів. Вони збагатили їх словниковий запас, поліпшили у дітей фонетичний слух, прищепили інтерес і любов до мови.Орієнтація на гру як засіб активізації навчання та виховання допомогли мені зробити захід приємною, стосунки з учнями – приязними та довірливими, а навчання – цікавим та захоплюючим.

Немає коментарів:

Дописати коментар