четвер, 25 лютого 2016 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРСУ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ «КНИГОМАНІЯ-2016» -І турн

В Україні розпочався 12-й всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія», який дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Ініціатор конкурсу –
Громадська організація «Форум видавців», організатори на місцях – обласні бібліотеки для дітей та ЦБС для дітей м. Львова.
Конкурс відбудеться у шкільних, сільських, районних, міських та обласних бібліотеках для дітей. Участь у ньому можуть взяти всі охочі учні 6-7 класів. У лютому-березні відбудуться відбіркові, міські/районні та обласні етапи, а 12-15 травня – заключний етап: Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» у Львові. На кожному етапі буде визначено по 2 переможці – по одному з 6-го і 7-го класів, які отримають відповідно звання «Найкращий читач школи», «Найкращий читач району/міста/села», «Найкращий читач області». Переможці конкурсу на Фестивалі дитячого читання «Книгоманія» у Львові отримають звання «Найкращий читач України» та матимуть можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх уподобаннях, подискутувати про улюблені книжки, зустрітися з улюбленими авторами; познайомитися з історією та культурою Львова, дізнатися більше про сучасну українську літературу; пережити цікаві пригоди та отримати нові враження та нагороди – нові книжки від українських видавців та подарунки від партнерів.25-го лютого в бібліотеці с.Нове Село відбувся І-ий етап конкурсу. В конкурсі взяли участь учні 6-7 класів, а також були присутні учні 5-го класу, які мали змогу ознайомитися про хід конкурсу і на другий рік вже готуватися до участі в конкурсі. Переможцями І-го етапу стали -- Лемко Іванна (6 клас) і Деврі Генріетта (7 клас). Вітаємо їх, бажаємо їм успіхів у ІІ-му етапі конкурсу, адже вони будуть представляти нашу бібліотеку, наше село у м.Виноградів.Захід був проведений з нагоди вшанування пам'яті 145-и річчя від дня народження Лесі Українки."Ні, я жива, я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!" — крізь роки промовляє до нас авторка словами Мавки. І ця думка стала девізом нашого заходу, стала пророчою для самої поетеси, яка в собі, у своєму серці несла вогонь поезії, вогонь любові — "те, що не вмирає".
 




Немає коментарів:

Дописати коментар