неділю, 7 лютого 2016 р.

Масляна, Масляна, яка ти красна!



Любить наш народ святкування, веселощі і розваги. То чому б не відзначити кінець зими? Адже є чудова нагода - свято Масляної! Отже,  бібліотека і цього року провела таке свято "Масляна, Масляна, яка ти красна". 6-го лютого спільно з греко-католицькою громадою с.Нове Село та с.Карачин було проведено музично-розважальну програму у спортивному залі (присутні 120 осіб), а 7-го лютого в бібліотеці для маленьких діток ("Baba-Mama" клуб) та дошкільнят.(присутні 42 осіб). Розпочали гуляння. Були танці,лунали пісні,для дітей організовувались цікаві конкурси. 


Ось і настав час, коли зима, нарешті, вичерпала себе. Всі ознаки, як на долоні. На календарі березень! Байбак своє слово сказав! День довший! Сонце грайливе! Струмки дзюрчать! Весна!!! Так, зима ще огризається та головну пісню вона вже відспівала! Аж не віриться, ще зовсім трі­шечки і все! Все, зима! Все! Ми кажемо тобі за все велике людське спасибі і прощавай! Душа жа­дає нового! Вибачте, їй вже набридла твоя чарівна монотонність і одноманітність, їй вже хочеться тепла і любові, хочеться розмаю трав, шелесту листя, полону пахощів, щебету птиць! Нам всім вже хочеться весни!Серед усіх свят у році Масляна- найсвітліше, веселе народне свято. Із далеких язичницьких часів прийшла до нас Масляна. У дав­ніх слов’ян це було багатоденне вес­няне свято, що знаменувало проводи зими. 
Свято Масляної закінчилося частуванням запашних пиріжків всі присутні отримали подарки за найрізноманітніші маски. Заходи були цікавими,змістовними,запам'яталися дітям надовго. Надіємося ця традиція буде продовжуватись.

Немає коментарів:

Дописати коментар