четвер, 24 серпня 2017 р.

Святкування Дня Державного прапора та Дня Незалежності України в бібліотеці

Вдихнути в юну істоту душу громадянина – це значить передати не тільки радість, захоплення, гордість за все те, що становить собою наші святині, а й сердечний біль, тривогу, турботу за долю цих святинь – свободу і незалежність, честь і велич, багатство і славу нашої улюбленої Вітчизни.
В.О.Сухомлинський
З метою виховання у дітей та молоді патріотизму, шанобливого ставлення до державних символів України 24 серпня в бібліотеці було

проведено урок державності: «Моя земля – це Незалежна Україна».

Мета уроку: ознайомити учнів з історичним шляхом становлення незалежності Української держави; вивчити основні засади демократичного та суспільного ладу України, її досягнень за останні роки; розвивати    громадянські    якості    особистості; формувати ціннісне ставлення до держави, суспільства, мови, сім’ї, самого себе; формувати у школярів почуття особистої відповідальності за долю своєї держави та українського народу; виховувати любов до рідної землі, прагнення своєю працею примножувати здобутки українського народу.Про це дізналися діти на сьогоднішньому уроці, який  був незвичайним, на це вказує його назва. Ми здійснили історичну подорож минулим для того, щоб осягнути шлях України до незалежності, оцінити ті досягнення нашого народу, що були зроблені за роки незалежності. 
У серпні наша країна відзначає знаменну дату незалежності України. Щасливі ми, що народилися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі! Землі, де жили наші діди та прадіди, де живуть наші батьки, де коріння роду українського, що сягає сивої давнини. Україна—це мати, яку не вибирають, Україна—це доля, яка випадає раз на віку, Україна—це пісня, яка вічна на цій землі. Багатовікова історія українського народу, народу-великомученика, на долі якого було досить лиха. Адже майже кожне століття, як свідчать джерела, було сповнене голодними роками, епідеміями, спустошливими війнами, чужоземними навалами. З XV ст. почалася національно-визвольна боротьба українського народу за побудову незалежної самостійної держави. Але шлях до незалежності був тяжкий і тернистий протягом усіх 1240—1991 років.
 Україно! Символи твої пронесемо ми через віки!
Через всі замріяні світи, лиш тобі серця даруємо палкі!
На дорогах Всесвіту для нас урочисто гімн тепер звучить!У шанобі, з трепетом у серці і дорослий і малий мовчить!

День державного прапора України щорічно відзначається 23 серпня. А після "Революції гідності" таке свято для нашої країни стало ще більш значним. Прапор України тепер не тільки шанують, але він став досить популярним: його можна побачити практично скрізь. Так що День прапора України в 2017 році був ще урочистішим і цікавішим. І в честь цього свята на заході дітям розповіли історію виникнення прапору України та що прапор- це офіційна емблема держави, символ її суверенітету.
Обереги – наші прадавні добрі символи-захисники, знаки віри у вище заступництво. Символи-обереги втілювались у побутових речах, їх шанували, про них складали легенди. Вишитий рушник, вишита сорочка, писанка, лялька, віночок, калина, верба, лелека – без них важко уявити нашу Україну. Саме з оберегів починається для кожного Батьківщина.
Завершився наш урок із фотосесією: « Я люблю свою країну-Україну».


 



Немає коментарів:

Дописати коментар