неділю, 20 березня 2016 р.

Напередодні Великодня малюємо писанки

 Писанка - це неповторне багатство. Його треба берегти, як безцінний скарб! Нам слід пишатися ним перед усім світом.О.Довженко.
Писанка - це символ весни, сонця, повернення природи до життя. Багато народів світу шанували яйце і мали власну атрибутику його возвеличення у багатьох стародавніх народів збереглися перекази, в яких
яйце виступає джерелом життя, світла, тепла, навіть зародком усього всесвіту.
У наш час мистецтво писанок чарує око розмаїттям орнаментальних мотивів і буянням насичених фарб, викликаючи загальне захоплення. Писанкарство вважається одним із найцінніших різновидів українського декоративного розпису. В очікуванні свята 20 березня в бібліотеці  - філіал с.Нове Село за ініціативою бібліотекаря Молнар М.Г. та керівника клубу "Люби і роби добро" який діє при бібліотеці був проведений майстер-клас «Малюємо писанку". Присутні мали чудову нагоду навчитись виготовляти писанки з технікою декупаж та воском. Користувачі бібліотеки навчились сучасному виду прикрашання яєць.
Хай чарівний дивосвіт Великодньої писанки, що передається з покоління в покоління , оберігають , дають сили і наснаги  для творення нашого щасливого життя.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар