вівторок, 15 березня 2016 р.

ВШАНУВАННЯ ПАМЯТІ! Революція 1848—1849в УГОРЩИНІ


15-го березня, з нагоди 168-ї річниці Угорськогї демократичної революції 1848-49-х років відбулися урочисті заходи, участь у яких взяв і голова села Пінтє Василь Васильович і голова Угорського товариства КМКС Болдог Федір Федорович, а також присутніми гостями були
депутати та громадські активісти села. 
В історії угорського народу було багато трагічних подій. Не дивлячись на це, ім’я героїв не забуті, вони являються символами національної свідомості, жертовності, мужності.Нація, що вміє вижити, вистояти, незважаючи на випробування, на те, що після Першої світової війни територію країни суттєво зменшили, варта світлого майбутнього.
Діти-користувачі бібліотеки підготували літературно-музичну композицію, в рамках якої поіменно згадали письменників- революціонерів.На завершення учасники поклали квіти шани до підніжжя пам’ятника.Видатний угорський поет Шандор Петефі був одним з керівників революційного повстання в Пешті (15 березня 1848) під час Революції 1848 — 1849. Мав звання офіцера революційної армії. Відповідно до традиційної версії біографії Петефі загинув під час битви при Шегешварі 31 липня 1849, в бою з воякамиросійської армії, очолюваної царським генералом Іваном Паскевичем.





 


Немає коментарів:

Дописати коментар