неділя, 8 березня 2020 р.

В очікуванні Весни...засідання пенсійного клубу "Незабудка"


Сьогодні значення бібліотеки як осередку культури, центру спілкування та інформації стає дедалі важливішим. Все частіше бібліотеки стають центрами суспільного і культурного життя населення, успішно сприяючи популяризації книги та поширенню читання. У зв'язку з цим значно зростає роль дозвіллєвої функції. Творчі аматорські об'єднання читачів: клуби, гуртки, студії - міцно увійшли в практику бібліотечної роботи.
 Клуб - це добровільне об'єднання людей на основі єдності інтересів до
певних проблем: громадських, технічних, літературних, музичних і т.д.
Клуб - це місце спілкування, обміну думками, що сприяє вдосконаленню і розвитку різнобічних знань у різних сферах діяльності, становленню особистості. В основі різних клубів лежить певна зацікавленість людей, їх захоплення, покликання, закладений у них творчий потенціал. Особлива роль клубів полягає в організації інтелектуального спілкування, створення атмосфери колективізму, виробленні навичок громадської діяльності, в наданні можливості емоційної, психологічної розрядки.
При бібліотеці вже  3 роки (2017р.) існує пенсійний клуб «Незабудка», який зігріває серця наших читачок живим теплом позитивних емоцій, нових вражень, душевністю неординарних зустрічей.
 Дуже влучно помітив французький письменник А. де Сент-Екзюпері: «Найбільша  розкіш – це розкіш людського спілкування».
 Спілкування у клубі - це чудова можливість поділитися своїми знаннями і враженнями, відпочити душею, знайти розраду від повсякденних одноманітних справ,  турбот.
  Уміння співпереживати, взаємоповага, любов до книги, різноманітні інтереси об’єднують учасниць нашого клубу, допомагають з оптимізмом дивитися у майбутнє, знаходити моральну підтримку серед товариства.
8-го березня в бібліотеці знов відбулося чергове засідання пенсійного клубу «Незабудка» під назвою … «в очікуванні весни»…Кожне засідання клубу є святом гарного настрою для його учасниць. Тут вони мають можливість поспілкуватися, зустрітися з цікавими людьми, виявити свої творчі здібності у майстер класах. Так цього разу всіх присутніх жінок-пенсіонерів привітали з Міжнародним жіночим днем 8-го Березня, в подарок отримали квітку-баночку, всередині якого закриті спогади на фотографіях. Після цього члени клубу подивилися відео-спогад про життя клубу «Незабудка», про ті  3 роки, які спільно провели разом у бібліотеці.
  

На засідання був запрошений і священник греко-католицької церкви о.Горонгозов Микола. Він освятив коливо, (Ко́ливо -від дав.-гр. κόλλυβον — «варена пшениця») —зі злаків з солодкою підливою (ситою) і розказав, що у п’ятницю першого тижня Великого посту у храмах освячується варена солодка пшениця , що є символом благодаті Божої та нагадує про часи великомученика Феодора Тирона.
У наш час ми сприймаємо багато речей просто, без роздумування над значенням. Коливо роздається в храмі, але мало хто запитує, для чого це роблять. Церковні традиції несуть зміст, насамперед, повчальний. Отже, варена пшениця з медом (кутя чи коливо) спасли життя християн від голодної смерті саме тому, що це було проявом Божої благодаті (Божої сили, яка допомагає йти шляхом до Нього).
На закінчення був проведений майстер-клас BookOrigami, всі присутні виготовили жінку з книги, з нагоди святкування міжнародного жіночого дня. Попрощалися… і побажали всім весняного настрою :
…до нас завітала довгоочікувана весна і подарувала надію на краще життя…

 
Прихід весни чекають всі, і в кожного своя причина, чому їм подобається ця дивовижна пора року.
А пам’ятаєте, як красиво про прихід весни писала Олена Пчілка?
Весна-чарівниця,
Неначе цариця,
Наказ свій послала,
Щоб краса вставала.

І проліски, й травка,
Зелена муравка,
І кульбаба рясна,
Й фіалочка ясна,
Всі квіти весняні,
Веселі, кохані,
З-під листя виходять,
Голівки підводять
Од сну зимового
До сонця ясного!
Ті квіти дрібненькі.
Мов дітки маленькі,
Розбіглись у гаю:
Я їх позбираю
В пучечок докупки –
Для мами-голубки!

Немає коментарів:

Дописати коментар