неділя, 16 лютого 2020 р.

"Форшонг" Масляна


У останні дні зими в Новому Селі ( в бібліотеці і у спортзалі школи) провели шикарний костюмований бал на "Форшонг" - угорську Масляну. Форшонг - це традиційні для угорців веселі святкування, які відбудуться перед початком Великого посту. Історія виникнення Форшонга сягає глибокої давнини і пов’язують з очікуванням весни. Найвідоміша розвага, яка
дійшла до нашого часу – костюмована процесія у дерев’яних масках. В цей час проводять різноманітні бали з народними танцями. До цієї події готуються й дорослі й діти. Під час святкування на столі мають бути калачі, фанки, тістечка та різні м’ясні закуски.


 

Вже стало традиційним проведення цього заходу. Так, 16-го лютого працівником бібліотеки філії с. Нове Село було організовано музично-розважальну програму для членів клубу за інтересами «ВАВА-МАМА» («Мати і дитина»). На заході були присутні діти віком від 1- до 5-ти рочків та їхні матусі, приблизно 25 осіб. 




Також, 23-го лютого бібліотека спільно з греко-католицькою громадою села провели музично-розважальну програму «Форшонг» для дітей та дорослих у спортзалі школи. На заході були присутні приблизно 60 осіб.  Присутніх вітали Пінтє Василь Васильович, сільський голова села, а також священник греко-католицької церкви Горонгозов Микола.

У програмі були різноманітні ігри, конкурси, танці. Було влаштовано насичену концертну програму . Діти, а також дорослі були одягнені в різноманітні карнавальні костюми. Відбувся також маскарад та розіграш благодійної лотереї - присутні отримали близько сотні призів. Була влаштована і спеціальна фотозона. Дякуючи спонсорам, отримали призи за креативну підготовку костюмів.


 

 

 

Заходи пройшли цікаво, змістовно, оскільки це є веселим і розважальним святом.

Немає коментарів:

Дописати коментар