неділю, 17 березня 2019 р.

Велотур с.Нове Село-с.Шаланки. Вшанували героїв угорської революції 1848-1849 років


17-го березня організовано велотур Нове Село-Шаланки з нагоди вшанування пам'яті Угорської революції 1848-49. р. Цього року у велотурі взяло участь 17-ро велолюбителів.
Близько 40 кілометрів проїхали учасники  весняного велотуру. Перша зупинка була у с.Пушкіново, де учасники мали змогу помилуватись красою шафранів, які цвітуть у лісі. Крутячи колеса, учасники велотуру доїхали до с.Шаланки, де нас зустріли 


бібліотекар с.Шаланки Чегіль Одріен і жителі с.Шаланки  Шаркаді Вікторія та Молнар Жолт.
Бібліотекар Чегіль О.А. розповіла присутнім про революцію, про події які відбулися у 1848-49-х рр. під час якої була проголошена незалежність Угорщини від Габсбургів і створена демократична держава. Угорська революція - це важливий етап у формуванні  державності.  Її патріотичні і революційні традиції надихали людей в подальшій боротьбі за свободу і незалежність. Тож день 15 березня є національним святом Угорщини.Приклад тодішніх молодих революціонерів давав і дає силу переносити труднощі й іншим поколінням. У своїй промові вона наголосила на важливості любити  країну, пам’ятати своїх героїв. Всі присутні спільно декламували  вірш Петефі Шандора «Nemzeti dal». Діти поклали квіти до памятників, про яких також розповіла бібліотекарка, відвідали бібліотеку с.Шаланки та повернулися додому, сповненими вражень і бажання на другий рік ще раз проїхатися.

Немає коментарів:

Дописати коментар