неділю, 24 лютого 2019 р.

Весняні свята та звичаї - Форшонг (farsang – карнавал)


Звичай святкувати закінчення зими і настання весни з'явився в угорців в епоху Середніх віків. Свято це родом з Німеччини, про що свідчить уже сама його назва - фаршанг. У Росії йому відповідає Масляна. Фаршанг святкувався як представниками королівського двору, так і городянами і селянством. Особливо пишні святкування проходили при
дворі короля Матяша, маски для них привозилися з Італії. Саме з тих часів маскарадні бали набули великої популярності в Угорщині.

Форшонг (farsang – карнавал) – надзвичайно цікаве угорське свято, мабуть, найвеселіший і радісний день яке в Закарпатті відзначають дуже давно. Цей день символізує настання весни У цей день лунає традиційна національна угорська музика, а діти – стають учасниками колоритного костюмованого карнавалу. 
Так, 24-го лютого у бібліотеці провели «Форшонгі Бал», для діток шкільного віку, які були одягнені в різноманітні, цікаві маскарадні костюми. 
Розпочали бал із спаленням солом`яної ляльки – символу Зими.
 Всі присутні танцювали, змагалися на вправність, швидкість і дотепність під час неординарних конкурсів та вікторин.


 Світле і радісне свято напередодні великого Великоднього посту пройшло у теплій невимушеній атмосфері, надзвичайно насичено і цікаво. Присутні на дійстві отримали масу незабутніх вражень та позитивних емоцій, подарунків та весело провели дозвілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар