неділю, 3 травня 2015 р.

Від Будапешта до Виноградівщини лунають звуки серця

Поки Україна все ще шукає свій шлях до Європи, Новосільська бібліотека на Виноградівщині вже давно налагодила європейську співпрацю і продовжує це робити завдяки невтомному ентузіазму її завідуючої.
Ще у 2008 році завідуюча сільською бібліотекою с. Нове Село Мелінда Молнар створила у своїй книгозбірні клуб
  «Люби і роби добро» та налагодила партнерські відносини із столичним фондом Угорщини «Мистецтво за Націю» (м.Будапешт). Таким чином, кожного року партнери обмінюються творчим досвідом, чергуючи свої зустрічі, то в Угорщині, то на Закарпатті.
Фото 1. Бібліотекар Мелінда Молнар та її користувачі з культурним візитом в Угорщині
А 3 травня 2015 року угорська делегація завітала у новосільську бібліотеку на літературно-музичний вечір «Звуки серця», на якому талановиті та обдаровані жителі села ділилися своїми віршами про любов, мир, віру, співали власні авторські пісні, грали музичні композиції на гітарі та презентували свою художню творчість.  Практично всі із учасників вечору є активними читачами бібліотеки та частими відвідувачами клубів за інтересами, які діють при ній.
Фото 2. Громада с. Нове Село зібралася у сільській бібліотеці
« На вечорі у бібліотеці зібралось близько 50-ти людей. Це і діти, і молодь, і люди поважного віку. Цим заходом бібліотека хотіла показати своїм односельчанам таланти та творчість людей, котрі  живуть серед нас, саме в нашому селі. А запрошені гості з Угорщини ще раз переконалися наскільки щирі і гостинні ураїнці та які вони  різносторонні в своїй діяльністі.» - зауважує бібліотекар, пані Мелінда.
Фото 3. Федір Болдог, голова угорського товариства КМКС у Новому Селі, виконує свої авторські пісні
Фото 4. Мелінда Молнар нагароджує почесними грамотами від бібліотеки
І справді, творчі акції такого характеру, які організовує бібліотека, позитивно впливають на імідж України у європейській спільноті, зокрема серед угорської інтелігенції, представники якої відвідали літературно-музичні вечори не тільки в новосільській бібліотеці. Гості з Будапешту завітали також і у Виноградівську районну бібліотеку. На обох заходах перед виноградівцями виступав голова фонду «Мистецтво за Націю» Шіклош Ендре, вчителі і учні Новосільської дитячої школи мистецтв, а також члени грекокатолицької громади.
Фото 5. Ендре Шіклош, голова фонду «Мистецтво за Націю» ділиться своєю творчістю із закарпатцями 

Фото 6. Виступ угорських гостей  у Виноградівській районній бібліотеці

Немає коментарів:

Дописати коментар