понеділок, 10 лютого 2014 р.

Весняні свята та звичаї

Звичай святкувати закінчення зими і настання весни з'явився в угорців в епоху Середніх віків. Свято це родом з Німеччини, про що свідчить уже сама його назва - фаршанг. У Росії йому відповідає Масляна. Фаршанг святкувався як представниками королівського двору, так і городянами і селянством.Особливо 

пишні святкування проходили при дворі короля Матяша, маски для них привозилися з Італії. Саме з тих часів маскарадні бали набули великої популярності в Угорщині. 
Фаршанг бали почали влаштовувати дворяни і буржуа, а через якийсь час вони набули повсюдного поширення серед представників різних верств і професій.
Вже стало традиційним проведення цього заходу в нашому селі. Отже,1 лютого бібліотека співпрацюючи з греко-католицькою громадою провела музично-розважальну програму «Фаршанг» для дітей та дорослих. На заході були присутні около 200 людей. 
Діти а також дорослі були одягнені в різноманітні карнавальні костюми. 157 дітей, дякуючи спонсорам, отримали призи за креативну підготовку костюмів. У програмі були різноманітні ігри, конкурси, танці. Захід пройшов цікаво, змістовно, оскільки це свято завжди надавав можливість повеселитися . ФОТО

Немає коментарів:

Дописати коментар