середа, 22 січня 2020 р.

Культура – найбільший скарб угорської нації


22 січня 1823 року Ференц Келчеї завершив написання угорського гімну і саме цього дня прийнято відзначати День угорської культури. Традиційно, святкування з цього приводу провели і в бібліотеці-філії с.Нове Село. Свято почалося з
національної молитви, гімну. Слова гімну об’єднують нас, це свого роду молитва, яка конче необхідна у скрутний час. Сьогоднішнє святкування чудова нагода для глибшого пізнання та розуміння тисячолітньої угорської культури, її основних цінностей та постулатів.Діти в ігровій формі дізналися, що ж таке культура?!... Культура-це вірші, народні казки, мова, це пісні, це танці, це мистецтво…
Культура – найбільший скарб угорської нації, основа національної гордості. «Культуру неможна успадкувати. Культура наших предків зникне, якщо кожне покоління знову і знову не створюватиме її для себе. Це слова відомого угорського композитора Золтана Кодая.
Знання культури дає життя, думки, приналежність та місце угорського народу у світі. Наша культура показує і підтверджує наше походження, наше існування.
 
 У цей день різні події нагадують про нашу тисячолітню традицію, наше коріння, наше минуле.Пишайтеся нашим народом, нашою культурою, нашими традиціями.



Немає коментарів:

Дописати коментар